035

Ću

43° 92''

21° 37''

Noć istraživača (Researchers’ Night) је manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom Evropske Komisije, u preko 300 gradova širom Evrope a koja je otvorena i besplatna za sve učesnike. Poslednjih šest godina se, u saradnji sa domaćim i stranim istraživačima i naučnicima, ova manifestacija održava i u mnogim gradovima Srbije.

Projekat Noć istraživača u Srbiji 2016. godine, finansiran u okviru Evropskog projekta Horizont 2020, a koordinatori su Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, Institut za biološka istraživanja  ”Siniša Stanković” iz Beograda, Centar za promociju nauke iz Beograda i Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Nišu. Pored navedenih institucija u projekat su uključene i druge ustanove kulture i obrazovanja širom Srbije koje svojim angažovanjem doprinose promociji ove evropske ideje. Medju njima je i Muzej Horreum margi – Ravno u Ćupriji koji je nosilac programa na teritoriji Pomoravlja. U skladu sa tim Ćuprija je izabrana kao mesto gde će se u periodu od 14-18. septembra manifestacija Noć istraživaca predstaviti kroz brojne radionice.

Glavna ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljanja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Manifestacija je prvenstveno namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, iako nije ograničena samo na te uzrasne kategorije. Tema ovogodišnje Noći  istraživača u Srbiji  su  “Putevi i migracije”, a cilj nam je da posetiocima približimo  naučna saznanja o migracijama  ljudi, ideja, umetnosti.

Navedene ideje će se realizovati kroz brojne radionice naših dugogodišnjih istraživača iz različitih oblasti, kojima će se prvenstveno deci ali i starijoj populaciju kroz igru predstaviti proces istraživačkog rada  i njegovi reziltati.

 

Bulevar Vojske, Ćuprija 35230, Serbia

GALERIJE

Učesnici

Podrška

naslov jedan

sadrzaj jedan

naslov drugi

sadrzaj drugi

pokrovitelji naslov

sadrzaj pokrovitelji

naslov koodrinatora

sadrzaj koordinatora

organizatori - naslov

sadrzaj organizatora