034

Kg

44° 01''

20° 91''

Kragujevac je četvrti po veličini grad u Srbiji i sedište Šumadijskog okruga. Naziv ovog grada izveden je od imena ptice – Kraguj, vrsti jastreba koji je u srednjem veku korišten za lov, a danas zauzima počasno mesto na gradskom grbu. Čuven po prvoj gimnaziji ikada osnovanoj u Srbiji (1883). Grad izuzetno bogate istorije i u samom centru Srbije svakako je zaslužio da se i u njemu održi 7. po redu kod nas, a 11. evropska, Noć istraživača sa centralnom temom “Migracije i putevi”.

Migrirajte do Kragujevca 30. septembra i od 17-22h otkrijte raznovrstan naučno-popularni program koji smo pripremili za vas. Svi sadržaji u Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima, ne zahtevaju prethodno stručno obrazovanje, i naravno besplatni. Pružiće vam se jedinstvena prilika za druženje sa najpoznatijim naučnicima-istraživačima, koji će vam otkriti kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Pridružite nam se na Đačkom trgu i ulici Branka Radičevića poslednjeg petka u septembru, od 17-22h da zajedno ISTRAŽIMO, POTRAŽIMO I ZNANJE POKAŽEMO!

Đački trg

Djacki Trg, Kragujevac

GALERIJE

Podrška

Evropska komisija

Marija Sklodovska-Kiri akcija

HORIZONT 2020

Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković"

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Nišu

CPN

ZZSKK

Vikimedija Srbije

Istraživačka stanica Petnica

Kancelarija za mlade opštine Inđija

Nemačka služba za akademsku razmenu

MTV

Teen portal

Magazin

Web portal

Magazin

Mondo

Nax iradio

Magazin

Telegraf

Radio Novosti

Nedeljnik Vreme

Info media group

Alma quattro

Kurir