014

Pe

44° 24''

19° 93''

Petnica je malo mesto u blizini Valjeva, osnovano u davnom 15.veku. Poznato po Petničkom jezeru Pocibrava i Petničkoj pećini koja ima veliku speleološku i paleontološku vrednost, ali je pre svega važno arheološko nalazište na kome su pronađeni ostaci najstarijeg neolitskog naselja (6000 godina). Ipak, Petnica je danas najpoznatija po svojoj Istraživačkoj stanici, svojevrsnoj „školi za talente“- mestu gde se radi na obrazovanju mladih koji prevazilaze nivo regularnih školskih programa, te je po tome jedinstvena na teritoriji Centralne i Jugoistočne Evrope. Programi Istraživačke stanice Petnica obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Ima li onda boljeg mesta za održavanje, sedme po redu u Srbiji, Noći istraživača sa centralnom temom „Migracije i putevi“? U Petnici se svakodnevno odvija migracija znanja sa predavača, koji su iskusni naučnici i istraživači, na polaznike, i migracija naučnih ideja u svim pravcima!

Pridružite nam se u Noći, 30.septembra od 16-20 h u IS Petnica da i vi dobijete svoju porciju znanja i ideja: istražite, prikažite i znanje potražite!

 

Petnica Science Center, Petnica

GALERIJE

Učesnici

Podrška

Evropska komisija

Marija Sklodovska-Kiri akcija

HORIZONT 2020

Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković"

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Nišu

CPN

ZZSKK

Vikimedija Srbije

Istraživačka stanica Petnica

Kancelarija za mlade opštine Inđije

MTV

Teen portal

Magazin

Web portal

Magazin

Mondo

Naxi radio

Magazin

Telegraf

Radio Novosti

Nedeljnik Vreme

Alma quattro

Info media group

Kurir

Popular science