Zrenjaninska Noć istraživača

Gradska narodna biblioteka je rezervisana za najmlađe posetioce. Organizovaćemo nagradnu izložbu likovnih radova predškolaca pod nazivom “Frozen” i zanimljive radionice prilagođene njihovom uzrastu.

Kulturni centar Zrenjanina je centralno mesto okupljanja. U njihovim prostorijama, koje se nalaze u samom centru grada, organizuje se najveći broj radionica i ostalih sadržaja. Pored velikog broja radionica koje će biti usklađene sa ovogodišnjom COOL&HOT temom, organizovaćemo i kviz u kojem očekujemo učešće desetak ekipa iz lokalnih škola. Pitanja u kvizu biće formirana oko “Voda, led, sladoled” slogana, a pobednicima će biti obezbeđene nagrade. Pored navedenog, a u saradnji sa lokalnim web-portalom, upoznaćemo posetioce sa načinom na koji funkcioniše tehnologija virtuelne realnosti.

Na gradskom jezeru u centru grada posetioci će moći da vide kako rade dronovi i brodići na daljinsko upravljanje.

U Gradskoj kući biće organizovano niz predavanja i projekcije kratkih filmova pristiglih na konkurs “Budi cool kao…”. Kroz ovu vizuelnu formu, deci će biti omogućeno da svoje naučne idole prikažu kroz kratki dokumentarni ili igrani film, web-art, video-art, viral video ili performans, u zavisnosti od ličnih afiniteta. Ovo je prvi put da se u gradu organizuje ovakav konkurs, te očekujemo da će odaziv biti značajan.

U Istorijskom arhivu biće priređena izložba dela i radova iz života Nikole Tesle, uz prigodno predavanje.

O svim detaljima i programu informišite se na Facebook stranici Noći istraživača Zrenjanin.