EU ZA TEBE – NAUKA ZA SVE

IC ćošak - Interkulturalni ćošak
Vreme odžavanja: - 17.00-22.00
Mesto održavanja: IC ćošak - Interkulturalni ćošak


Brojni evropski pronalazači pomogli su da se stvori svet u kojem danas živimo. Neki od pronalazaka sa tla Evrope su železnica, telefon, televizija, neonsko osvetljenje, mlazni avion, kao i prvi komjuter i svetska internet mreža...

Interaktivna postavka EU za tebe – Nauka za sve posetioce informiše, edukuje i na zabavan način upoznaje sa činjenicama, zanimljivostima i dostignućima Evrope, evropske nauke i naučno-tehnološkog razvoja. Putem postavke – sastavljene od „kutija znanja“ nudimo mogućnost posetiocima da se kroz tekst, slike, infografike upoznaju sa značajnim evropskim naučnim nasleđem, ali i nekim od savremenih  naučno-tehnoloških izuma.

Aktivnosti EU utiču na svakodnevni život građana baveći se izazovima savremenog društva, donoseći najsavremenije tehnologije u oblastima poput zaštite životne sredine, tehnološke inovacije, energetike.

EU za tebe je kampanja Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija. U fokusu su postignuti rezultati, kao i mogućnosti saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti.

 

AUTORI: EU info kutak Niš