KARAVAN ZA KLIMU 2019 IZLOŽBA "OSVAJANJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE!"

EC ćošak - Ćošak ekonomskog razvoja
Vreme odžavanja: - 17.00-22.00
Mesto održavanja: EC ćošak - Ćošak ekonomskog razvoja


Ovaj projekat Francuskog instituta u Srbiji ima za cilj jačanje svesti građana Srbije, a posebno mladih, da su fosilna goriva glavni uzrok emisije CO2 i da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni. Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Stanovništvo mora da razmišlja o tome, kao i da sve to razume kako bi svoje ponašanje prilagodilo i učestvovalo u energetskoj tranziciji prema kojoj se zemlja kreće.

Ova izložba, koju je napravila francuska organizacija Double Helice, upoznaje javnost sa različitim izvorima postojeće energije. Obnovljivi izvori energije kao što su hidro, biomasa, solarna energija, energija vetra, geotermalna energija, ali i fosilna i nuklearna energija ... izložba čini popis prednosti i nedostataka svake od njih.

Ovaj događaj organizovan je u saradnji sa kompanijom SUEZ, partnerom Francuskog instituta u Srbiji, u okviru inicijative „Karavan za klimu“. U Noći istraživača ga predstavljamo zajedno sa ekološkom organizacijom „Zeleni ključ“.


AUTORI: mr Olivera Milošević, Teodora Đorđević, Sonja Velimirović, Dijana Stanković, Marija Milenković, Zeleni ključ, Niš

Učesnici

Teodora Đorđević
Olivera Milošević
Sonja Velimirović
Dijana Stanković
Marija Milenković