Zdravlje na usta ulazi!

Indjija, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ – Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu
29.09.2023. 16-20h


Šta volimo da jedemo? Šta bi trebalo da jedemo? I kako na kraju biramo šta da jedemo?

Hrana je osnovni izvor proteina, šećera i masti za naše telo. Kroz voće, povrće, žitarice, meso i mlečne proizvode unosimo sve što je telu potrebno za rast, razvoj i pravilne funkcije. Razvojem prehrambene industrije sastav hrane koju svakodnevno konzumiramo postao je nedovoljno jasan, pa i zbunjujući. Da li pri izboru hrane znamo koliko se masti, šećera i proteina nalazi u našim omiljenim namirnicama? Da li smo svesni razlika u količini masti i šećera u svakodnevnoj hrani, kao i u hrani i napitcima koji se smatraju zdravim?

Dođite da zajedno zavirimo, otkrijemo, izmerimo i uporedimo sadržaj masti, šećera i proteina u različitim namirnicama i napitcima i saznajte sta se desava sa nasim telom kada ih unesemo!



__________________________
Želimo da čujemo vaše mišljenje i da se zahvalimo poklonom.

Saradnici

Ljupka Gligorovska
Sanja Kovačević