UVOD U BIOKOD

Naučni klub Novi Sad, Kulturna stanica Svilara / Prostorije Naučnog kluba Novi Sad
27 - 29.09.2023. 18 - 21 h


Projekat zasnovan na saradnji nauke i umetnosi u kreiranju i primeni biomaterijala na bazi mikroorganizama + "Pop-Up" izložba u prostoru Naučnog kluba Novi Sad za vreme trajanja Noći istraživača, dakle od srede do završetka Noći istraživača 29.9.2023.

Na ovoj radionici predstavićemo dosadašnji rad u okviru projekta sa studentima PMF-a, a najviše 10 prijavljenih učesnika imaće priliku da saznaju više o biomaterijalu na bazi simbiotske zajednice bakterija i kvasaca, kao i da se upuste u kreiranje istog. Učesnici će imati priliku da sa sobom ponesu svoju mini-kultivacionu postavku i nastave rad na njoj i kod kuće. U planu je da se nakon ove interaktivne aktivnosti prototipovi biomaterijala i eksponati, koji će se koristiti u toku radionice, prezentuju široj publici u obliku instalacije u prostoru Naučnog kluba u Kulturnoj Stanici Svilara, da bi posetioci i u narednim danima (tokom Noći istraživača) mogli uživo da se informišu i upoznaju sa temom projekta.

Realizatori aktivnosti: dr Milana Rakić, Adrienn Újházi, Udruženje građana "Reaktor", ProFungi laboratorija, Katedre za mikrobiologiju, PMF-a u Novom Sadu

Saradnici

Milana Rakić
Adrienn Újházi